Genel YazılarYazılar

Fırtınadan Bahara ÇIKTI!

Fırtına adlı atıyla 1920’de Afyon cephesinde savaşa katılan Süvari Kolordusu Keşif Bölüğü süvarilerinden Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası sahibi Kömürcüoğlu Hasan Ali

Denizli ve Honaz’ın son yüz yıllık tarihi, sosyal, kültürel, doğal ortamında yaşayan Kömürcüoğlu ailesinin ve Nihat Kömürcüoğlu’nun hayat hikâyesini mikro tarihsel belgesel roman tekniğiyle beş yılda yazdım. 5 Nisan 2019 tarihinde 3. Denizli Kitap Fuarı’nda ilk kez okuyuculara sundum.

Mustafa Kemal 1 Nisan 1922 günü Konya Ilgın Ilıcalar ovasında yönettiğ manevrada askerleri selamlıyor.

Fırtınadan Bahara’da anlatılan olaylar 1870 yıllarında başlar. 1918’de Osmanlı İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı’nda yenilmesi, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in Yunan orduları tarafından işgaliyle fırtınalı bir dönem başlar. Nihat Kömürcüoğlu’nun babası Hasan Ali Kömürcüoğlu, Fırtına adlı atıyla gönüllü olarak Kara Kuvvetleri Süvari Kolordusu Keşif Bölüğü’ne Afyon Cephesinde katılır. Atıyla birlikte bütün savaşlarda yer alır. Kurtuluş Savaşı bittikten sonra atıyla birlikte sağ salim Denizli’ye evine döner. Bu kitapta Hasan Ali Kömürcüoğlu ile birlikte Süvari Kolordusu ve Süvari Keşif Bölüğü’nü anlattım.

Mustafa Kemal 1. TBMM din adamı olan milletvekilleriyle. Musfa Kemal’in solundaki Kırmızı Başlıklı milletvekili Denizli Milletvekili Bektaşi Halifesi Hüseyin Mazlum Bababalımdır.

Hasan Ali Kömürcüoğlu kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ile onurlandırılmış bir kahramandır. Nihat Kömürcüoğlu’nun hayatını, kişiliğini babası Hasan Ali Kömürcüoğlu’nun hayatı belirlemiştir.

Nihat Kömürcüoğlu okul gezisinde Bergama’da. 1958

Kitabın ikinci bölümünde Nihat Kömürcüoğlu’nun hayatını, mermerciliğe başlamasını, hayatını yoktan var etmesini anlattım. Nihat Kömürcüoğlu, Türkiye’deki binlerce mermerciden farklı bir mermercidir. Nihat Kömürcüoğlu mermer üretimi ve ticareti yanında Türkiye’de taş heykel sanatının gelişmesine büyük önem vermiş, bu amaçla Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’ni ve Ege Taş Heykel Akademisi’ni kurmuştur. Fırtınadan Bahara’nın ikinci bölümünde Nihat Kömürcüoğlu’nun bu örnek çalışmalarını ayrıntılarıyla anlattım.

Nihat Kömürcüoğlu ile Serpil Kömürcüoğlu babası Hasan Ali Kömürcüoğlu ile annesi Fatma Cemile Kömürcüoğlu’nun heykelleri önünde.

Fırtınadan Bahara, fırtınalı başlayan bir hayatın sabırla, bilinçle, büyük emeklerle bahara, mutluluğa ulaşmasının; sanat, insan ve yurt sevgisinin romanıdır. Fırtınadan Bahara’yı okuyunca umutlarınız tazelenecek, yaşama heyecanınız artacak, hayatı daha çok seveceksiniz.

Bochum, 21.4.2019, Kemal Yalçın

FIRTINADAN BAHARA, 432 sayfa, ciltli, lüks baskı.

Türkiye’deki fiyatı 50 TL

Almanya ve Avrupa’daki fiyatı 20 Euro + posta masrafıdır.

Türkiye’deki dağıtımı Nihat Kömürcüoğlu Kültür ve Sanat Vakfı yapmaktadır.

İletişim Adresi:

[email protected]

Tel: 00 90- 258- 279 21 32-33

Almanya ve Avrupa dağıtımını kendim yapıyorum.

İletişim adresi:

[email protected]

www.kemalyalcin.com